Click here for Myspace Layouts

Jumaat, 14 Oktober 2011

lega sikit :D


     hye bloggie! and para bw. .hari ini b mahu cerita pasal excel kemarin. Alhamdulillah, boleh juga b jawab. First excel kemarin. .BM. .so, tak susah sangat laa. Yang lucunya, karagan umum 5 soalan tu, cikgu kami sudah bagi time cuti PMR. hw la katakan. .tapi cikgu bagi 4 karangan saja n dia suruh buat semua tu selama cuti PMR . Just rangka karangan jer. .Alhamdulillah juga boleh siap [tak sangka pun] . kalau tidak patah kaki b nie injut 60x yaa. .tidak kau karau di situ? hehe.

     so, balik kepada cerita tadi, paper BM yang kemarin tu paper satu. karangan berpandu dan karangan umum. .bahagia A dia suruh karang pasal Pencemaran Alam.tenang jak b tengok tu soalan.Act, tajuk tu pun kami dah buat. So pandai2 lah mau ingat dia punya isi2 penting. Bahagian nie b buat 300 lebih jak patah perkataan.dia mintak 200-250 jak, tapi kasih lebih sikit tidak apa2 kata cikgu.
  
     erm. .yang bahagian B nie pula, dia suruh karang mana2 jak tajuk antara 5, b pilih satu jaa. iaitu Usaha-usaha yang boleh dilakukan oleh ibu bapa untuk memastikan anak gemar membaca. time first baca, karau sikit sebab ada 2 tajuk yang hampir sama iaitu soalan 2 and 5. pasal membaca juga nie.first b pilih yang 5 tu. .baca punya baca lain pula soalan nya. .dia suru karang pasal kepentingan membaca untuk PELAJAR. .bukan ANAK-ANAK. act, hw yang cikgu bagi sama kami tu, untuk ANAK2. tapi nie lain. so. .terpaksa lah cari soalan lain. .cari punya cari, rupanya ada soalan yang cikgu bagi tu..hehe. .dengan semangat nya b karang lah cepat2..sebelum masa mencemburui. .

     teet! tanpa disedari, sudah 500 lebih patah perkataan TERtulis di atas kertas kosong tu. Nasib baik la tidak boleh  merepek di situ, kalau boleh memang tak cukup oo 5 helai. .So, harap2 apa yang dikarang oleh si pengarang nie boleh la juga diterima oleh si penyemak kertas tu nanti. .hehe.ouutaa :D

p/s--> gud luck buat semua budak exam! usaha tangga kejayaan. AMIN. .